SCHOLENPROGRAMMA TALENT FOR WATER

Wil jij met jouw leerlingen op een nieuwe en spannende manier aan de slag met het thema water? Schrijf je dan in voor het scholenprogramma Talent for Water voor klas 1 en 2 van het vmbo en klas 1, 2 en 3 van havo/vwo.

Talent for Water is een lesprogramma over waterbewustzijn, gekoppeld aan de serie Waterlanders, gemaakt door Stefan Coppers en Jeannette den Boer. Speciaal voor Talent for Water maakten Stefan en Jeannette filmpjes die leerlingen in aanraking brengen met regionale, nationale en mondiale vraagstukken rondom water. Via de filmpjes en het scholenprogramma worden leerlingen geconfronteerd met de wereldwijde wateruitdaging. Ze worden verrast door een rijkdom aan cultuur en natuur. Geroerd door persoonlijke verhalen. En aangespoord om zoetwater op juiste waarde te schatten, namelijk: ‘een kostbaar goedje’.

Kijktip: Waterlanders
Stefan en Jeannette reisden in 2018 en 2019 de hele wereld over op zoek naar de wateruitdagingen van de komende decennia. Hun documentaire Waterlanders wordt vanaf februari 2019 uitgezonden via AD tv. Bekijk de afleveringen via de onderstaande knop.

AANMELDEN

WATERLANDERS AD TV

OPBOUW PROGRAMMA

Het scholenprogramma Talent for Water bestaat uit:

1 klassikale basisles van ongeveer 50 minuten waarin leerlingen kennismaken met vier wereldwijde vraagstukken rond water. De les wordt digitaal aangeboden en kan gegeven worden met behulp van het digibord. Voor de docent is er een handleiding beschikbaar.

4 teamchallenges met een minimale tijdsinvestering van 2 uur, iedere teamchallenge is gekoppeld aan een watervraagstuk. Leerlingen kiezen met hun team één van de challenges en doen onderzoek naar hun onderwerp. Ze verwerken hun bevindingen in een creatieve presentatie voor hun klasgenoten. Voor de leerlingen is bij iedere challenge een opdrachtbeschrijving en een stappenplan beschikbaar.

De onderwerpen die in het scholenprogramma aan bod komen zijn:

  • Schoon water
  • Fast fashion
  • Overstromingen
  • Droogte

Win een toffe prijs!

Stuur je presentatie naar ons op en maak kans op een bezoek aan het splinternieuwe sport- en muziekfestival op Texel, WAVES. WAVES werd bedacht door Dorian van Rijsselberghe, echte Texelaar en tweevoudig Olympisch en wereldkampioen windsurfen.
Hoe de dag er precies uit gaat zien houden we nog even geheim maar je kunt ervan uitgaan dat het winnende team, met de hele klas, een onvergetelijke dag zal meemaken vol muziek, sport en fijne eilandvibes!

Belangrijke data

26 april 2019 – De basisles en de challenges staan online
31 mei 2019 – Deadline insturen teampresentaties
7 juni 2019 – Het winnende team krijgt persoonlijk bericht. Er wordt contact opgenomen om afspraken te maken over het bezoek aan WAVES.

AANMELDFORMULIER TALENT FOR WATER